Vad kostar det och vad ingår

Det kan kännas jobbigt att behöva stå och läsa igenom alla de villkor och det finstilta som står skrivet i ett avtal. Ofta är man stressad och vill bara komma iväg med bilen så snart som möjligt, vilket gör att det lönar sig att kolla upp så mycket som möjligt redan hemifrån.

Att boka bil på nätet kan vara ett smidigt och bra sätt att i lugn och ro kolla igenom alla de olika bilmodeller som man kan välja på, men även läsa igenom dem allmänna vcar-773360_960_720illkoren utan att känna stress eller press av att göra det på plats.

En försäkring på bilen ingår alltid, åtminstone i Sverige, men det kan finnas en del extratjänster som man kan använda sig av. Som till exempelvis självriskeliminering, men även andra saker som extrautrustning kan få vara beredd att betala extra för. Det kan handla om att lägga till en bilbarnstol, en GPS, snökedjor eller skidhållare beroende på vart du ska åka med bilen.

Om man vill kan man välja att ta något som kallas för “fri körsträcka”. Detta är ett alternativ som det allra flesta väljer att ta, men då brukar också kostnaden per dag att bli betydligt högre. Planerar du att resa runt med bilen väldigt mycket så kan detta absolut löna sig i slutändan, men om du enbart kommer att köra en kortare sträcka är det bättre att du betalar enbart för dem kilometerna som du kör, vilket ger en lägre avgift per dag.

Vanligtvis brukar det gå väldigt bra att lämna tillbaka bilen på ett helt annat ställe än där du hämtade ut den, dock får man vara beredd på att betala extra för denna typ av tjänst. Ibland kan man få det som en gratistjänst beroende på hur länga man har hyrt bilen, minst en vecka brukar vara vanligast för att få ta del av detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *