Försäkring för din hyrbil

Om du är en av alla de människor som väljer att hyra bil i Sverige, kan du känna dig trygg på att så gott som alla biluthyrare använder sig av samma allmänna villkor, och det är alltså det villkor som Biluthyrarna Sverige har tagit beslut om. Utöver dessa så är det mer självrisken som brukar kunna variera en hel del beroende på vilken firma du väljer att använda dig av. Självrisken brudownload-85kar användas om bilen blir krockad eller på annat sätt skadad, men även om bilen skulle råka bli stulen.

Det är av otroligt stor vikt att man tecknar en försäkring som täcker skadekostnadsreduceringen. Skulle olyckan vara framme kan du få räkna med att betala mellan 10.000-17.500 kronor, enbart för en vagnskada. Har du varit mer försiktig och då valt att teckna denna försäkring får du istället betala ett belopp på 2500-7500 kronor, vilket är betydligt lägre och mycket mindre smärtsamt.

Detta är dock de lagar och villkor som gäller i Sverige. Skulle det vara så att du väljer att hyra bil utomlands måste du vara extra noga med att se till att du inte behöver vara med om några tråkiga överraskningar när bilen väl ska återlämnas. Oavsett vart i världen du befinner dig i, bör du alltid se till att göra både en utlämning- och inlämningskontroll av bilen. Då är det viktigt att du ser till att du har någon från uthyrningsfirman med dig. Har du möjlighet så fotograferar du även bilen, gärna redan när du hämtar ut den för att kunna bevisa eventuella bucklor eller repor som redan funnits på plats.

Det finns många saker som man bör tänka på som försäkringen ska täcka när man hyr en bil. En bil är ett stort och dyrt föremål och skulle olyckan vara framme kan det kosta mer pengar än vad man har möjlighet till att betala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

monopoly