Hyr bil till bröllop och fest

Er bröllopsdag är speciell, det är dagen då ni manifesterar er kärlek och samhörighet inför släkt och vänner. Många vill idag göra sitt bröllop så minnesvärt och unikt som möjligt. En del av hela arrangemanget utgör logistiken. Bruden och brudgummen ska föras från stället där de har förberetts för ceremonin till kyrkan, moskén, synagogan, templet, kommunalhuset eller aktuell vigsellokal. Efter vigseln behövs det oftast transport till en festlokal eller dylikt. Idag är det mycket vanligt att hyra ett representativt eller speciellt fordon för dessa transporter.

Bra att tänka på

Det finns många olika bilar att välja på. Det är bra att bestämma en budget för fordonet och fundera på vilket som skulle passa bäst. Ju mer unik bil eller transportmedel ni väljer desto viktigare är det att vara ute i god tid för att boka. Minst sex månader före bröllopet är nog ett minimum i de fall man söker en unik veteranbil eller lyxig limousin. Det finns flera företag som arbetar med specialfordon för fest, företagsevent och filminspelningar. Hos dessa kan ni oftast hitta vad ni vill ha.

Det är bra att avtala med bilföretaget om era önskemål. Provåk gärna den tilltänkta bilen. Har den utrymme nog för brudklänning och bukett? Säkerställ att chauffören hittar till aktuella platser och att denne har koll på tiderna.

Hur ordnas det med transporter för gästerna? Ni kan överväga att hyra bussar till gästerna, alternativt boka upp ett antal av de lokala taxibilarna vid aktuella tider. Tillåter ekonomin kan man ju även hyra fordon som passar bröllopstemat även för gästerna. Stiligt är att åtminstone ordna ståndsmässig transport för brudparets föräldrar.

Det finns alternativ

Vilken typ av fordon ni väljer kanske avgörs till stor del av temat för ert bröllop, har ni svårt att välja kan ni hyra fler. Ni kanske hyr en Hummerlimousin eller den jättelånga Lincoln till svensexan och möhippan och för transporten till vigseln en veteran-Rolls Royce eller en fullblods-Ferrari. Är det ett sommarbröllop kan häst och vagn vara ett trevligt alternativ, på vintern kanske ett gäng snöskotrar gör jobbet.

Kostnaden är avgörande, kanske. För att hitta billigare alternativ kan ni undersöka intresset hos medlemmar i olika veteranbilsklubbar; de kanske kan ställa upp med sin egen bil till en lägre kostnad. Dessa entusiaster har dessutom fördelen att de känner till fordonet och dess historia, och de kan ofta helt gå upp i en tidstypisk roll som chaufför. Fördelen med de professionella biluthyrarna är att de har många bilmodeller att välja på och att de är bundna av konsumenttjänstlagen. De måste sålunda leverera vad ni har avtalat om.

Fest

Till bröllopet brukar århundradets fest höra till. Har ni tänkt att göra mycket själv i trädgården kan ni hitta allt ni behöver hos byggmax, allt från bord och bänkar till presenningar. Annars är det vanligt idag att liksom med bilen hyra allt för festen hos olika festarrangörer. Hos dem kan ni hyra allt från bord och stolar till vinglas och assietter. De erbjuder oftast också både personal och catering till festen. Liksom med valet av bil är en lyckad fest en fråga om budgeten och planeringshorisonten.

monopoly