Tips att tänka på när du hyr bil

Att hyra bil är oftast mycket roligt och troligtvis görs det i samband med ett äventyr, därför är det viktigt att du har koll på läget för att göra tiden så givande som möjligt.

  • Boka så tidigt som möjligt! Om du behöver bilen så fort du stiger av planet, tåget eller behöver bilen vid ett mycket viktigt datum är det bäst att vara ute i så god tid som möjligt. Det kan kännas som en självklarhet att hitta en bra biluthyrareself-driving-car-man-e1430999793102 på plats, men sanningen är den att du även kan spara en hel del pengar eftersom många uthyrare erbjuder någon typ av rabatt.
  • Ålder? Kom ihåg att tänka på åldern när du hyr bil. Då menar man inte att man ska se efter hur gammal bilen är, utan att man ska se till sin egen ålder. I Sverige gäller regeln om att man får betala en högre självrisk om man är under 24 år och det finns också en del företag som väljer att ha en lägsta åldersgräns på 21 år. Detta kan variera beroende på vilken firma du vänder dig till, men är du under 21 år och befinner dig utomlands kan du nog räkna med att stå helt utan hyrbil oberoende på vart du vänder dig.
  • Vad händer vid en olycka? Skulle det vara så att man råkar ut för en olycka och krockar med en annan bil eller ett föremål, ska bilen i regel inte tas till en verkstad utan att man har kontaktat biluthyraren först. Biluthyrare har oftast avtal med assistansservice eller en verkstad som dem vill att bilen ska tas till, eller användas för att bärga bort bilen.
  • Tanka bilen! Kom ihåg att bilen alltid ska lämnas tillbaka med full tank, om inte annat är överenskommet. Har man inte haft tid att tanka på bilen kan man få bli skyldig en hel del pengar, betydligt mer än vad en full tank skulle kostat, eftersom man då bryter avtalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

monopoly