Hyra bil i Sverige eller utlandet

Det skiljer sig mycket åt när man vill hyra bil i Sverige mot att hyra på semestern i utlandet.

När sommaren börjar dra in, srow_of_cars1å är det många som satsar på bilsemester i landet, eller som vill kunna ta sig runt på solsemestern och uppleva fler platser än hotellet och närområdet.

Vanligast är att man bokar bilen i samband med att man bokar in hela semestern. Då brukar uthyraren se till att bilen står redo att hämtas på den flygplats man landar på, eller den tågstation man anländer till. Dock kan det tyvärr bli tråkigt, eftersom många har fått uppleva att man behöver en eller flera försäkringar, något man inte har blivit meddelad innan.

Har man möjlighet att kika på bilen innan man hyr den, är detta absolut ett plus. Finns inte den chansen är det viktigt att man kollar igenom bilen noggrant när man väl är på plats. Inspektera bilen ordentligt så att du är säker på att allt stämmer överens med hur protokollet lyder. Det kan finnas skador eller bucklor som inte är angivna, vilket kan leda till att du blir anklagad för dessa om du inte ser till att anmäla detta direkt.

Kom ihåg att det kan skilja sig väldigt mycket på de regler och villkor som finns i Sverige, jämfört med andra länder. Depositionsavgiften varierar, men kan faktiskt ligga så pass högt som 15.000 kronor.

Något som också varierar mycket är vilka regler som finns på den som ska hyra bilen. Försäkringskostnaden kan vara olika beroende på förarens ålder, är man fler som ska köra bilen kan det även finnas regler för om det kommer vara flera olika förare.

Se alltid till att få kontaktuppgifter till det företag som du hyr bilen från, det är förarens uppgift att hålla koll på de trafikregler och föreskrifter som gäller i landet, men det kan vara mycket nödvändigt att ha kontaktuppgifterna nära till hands om något skulle hända bilen eller dig.

För att vara på den säkra sidan och inte råka på något mycket tråkigt, se till att alltid be om ett kvitto på att bilen är återlämnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

monopoly