Hyra bil med bilbarnstol

För den som reser med mindre barn uppstår ofta frågan gällande bilbarnstol eller babyskydd och självklart om dessa finns att hyra.

Om möjligheten finns är det alltid bäst att ta med sig sin egen stol till barnet, mycket för att slippa de extra kostnader som kan tillkomma, men även för att slippa känna download-86sig osäker på om stolen man hyr är i gott skick och av ett bra och godkänt märke.

Vanligtvis brukar det inte vara något problem att hyra babyskydd eller bilbarnstol direkt från uthyrningen. De allra flesta ställen har bra och trygga stolar som passar alla åldrar. Tilläggskostnaden kan komma att variera rätt kraftigt, vissa företag tar inget extra alls, medan andra tar en mer symbolisk summa. Detta kan absolut se olika ut beroende på vilket land man kollar, men vanligtvis brukar priset ligga på cirka 70 till 120 kronor extra om dagen. Om du inte har med dig din egen stol så kom ihåg att det är smartare att förboka en stol eller babyskydd i så god tid som möjligt, eftersom biluthyraren inte har flera olika storlekar för varje typ av bil.

Det kan kännas jobbigt och klumpigt att ta med sig bilbarnstolen på resan, men kom ihåg att hos de absolut flesta flygbolag får du ha med dig stolen in på flyget, tillsammans med barnvagnen. Glöm inte bort att vara på den säkra sidan och kolla upp detta innan, då vissa bolag enbart vill att man checkar in bilbarnstolen tillsammans med resterande bagage.

Enligt lag i Sverige och Europa måste alla barn upp till 135 cm använda sig av någon typ av babyskydd eller bilbarnstol för att sitta säkert i bilen. Stolen, skyddet eller kudden ska vara anpassad efter barnets vikt och storlek och alla passagerare måste självklart bära bilbälte för att på ett säkert sätt färdas i bilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

monopoly