Leasing eller köpa bil

I dagens samhälle är det inte ovanligt att fler och fler människor väljer att köra på privatleasing av en bil, istället för att köpa en egen. Det kan finnas många anledningar till att man väljer att hyra en bil under en längre period, men frågan rent2är vad som är bäst för just dig?

När du vill leasa en bil ska du komma ihåg att du oftast alltid kan pruta på både själva grundpriset, men även på de räntor som ligger på avtalet. När du hyr en bil på detta sätt fungerar det inte som hos banken, där räntorna sätts utifrån de personliga utgifterna och inkomsterna.

Detta är ett mycket nytt sätt för företag att sälja och marknadsföra sina bilar och vill de sig gott kan du faktiskt få till en helt ny bil för under 2000 kronor i månaden. Många anser att detta är ett mycket tryggt och enkelt sätt att dagligen kunna använda sig av en bil, men utan att behöva lägga ut en större summa.

Innan du tar ditt beslut om vad som kommer att gynna dig mest, är det viktigt att du noga räknar ut vilka kostnader leasingen, jämfört med en egen bil, skulle ligga på. Det kan vara svårt att få till en exakt summa, men man brukar ändå kunna få ett ungefärligt hum om vad som blir billigast.

Den vanligaste tiden för att hyra en bil brukar vara 36 månader och då ingår vanligtvis service i kostanden, men även andra saker såsom skatt, försäkringar och om man behöver nya däck är något som man själv måste vara beredd att stå för.

När det väl är dags att lämna tillbaka bilen och kontraktet har gått ut, lämnas bilen in till bilfirman igen. Skulle bilen anses ha mer än normalt slitage, måste man vara beredd på att det kommer att tillkomma en kostnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

monopoly